Forbryderalbum

 

Regeringspolitik
De ansvarlige politikere

Per Stig Møller (K)
Læs videre »»   


Dansk støtte til krigsforbrydelserne i Mellemøsten

De danske menneskerets- og nødhjælpsorganisationer Amnesty International, Red Barnet og Folkekirkens Nødhjælp rettede i et fælles brev til udenrigsminister Per Stig Møller anmodning om, at Danmark arbejdede for øjeblikkelig våbenhvile mellem parterne, der i de foregående uger havde kostet over 500 dræbte civile. Organisationerne karakteriserede samtidig overgrebene i de 3 lande som "konsekvent tilsidesættelse af folkeretten", da de krigsførende parter går efter at ramme civile.

Brevet fik Venstres "udenrigspolitiske ordfører", Troels Lund Poulsen til at kalde organisationernes kritikpunkter for "forfejlede" og for et "politisk partsindlæg". Han fortsatte:
- Udenrigsministeren har de sidste tre uger her i sommerferien arbejdet i døgndrift på både at fremføre danske synspunkter og gøre sin indflydelse gældende. Organisationerne burde bekymre sig mere om en afvæbning af Hizbollah, siger ordføreren.

Den danske regering har siden indledningen af Israels krig mod Libanon den 12. juli 2006 forsvaret de israelske krigsforbrydelser. Danmark undlod at stemme for den resolution i FN's Sikkerhedsråd, der den 16. juli skulle have opfordret til våbenhvile. Danmark stemte ved den lejlighed på tværs af andre EU lande i Sikkerhedsrådet, der stemte for resolutionen. Udenrigsminister Per Stig Møller udtalte til Politiken 23. juli, at Israel ikke bør indstille kampene før Hizbollah er nedkæmpet.

Danmark har i konflikten indtaget en holdning, der ikke kan skelnes fra USA og Israels. Derved har Danmark isoleret sig fra resten af verdenssamfundet, der med undtagelse af de 3 lande kræver øjeblikkelig våbenhvile. Selv den britiske udenrigsminister har kritiseret Israel for dets overdrevne magtanvendelse mod Libanon og overgreb mod civilbefolkningen. På topmødet om Libanon krigen i Rom 26. juli krævede alle lande - med undtagelse af FN - samt FN øjeblikkelig våbenhvile.

Den danske regering støtter de fortsatte krigsforbrydelser i Mellemøsten.


Appel til udenrigsministeren. Appel fra Amnesty International, Red Barnet og Folkekirkens Nødhjælp til Per stig Møller. 26. juli 2006

Regering kritiseres i Libanon-sag. Information 27. juli 2006.
Regeringen kritiseres i Libanon-konflikt. Kristeligt Dagblad 27. juli 2006.

Sidst opdateret: 2006-07-28

Forlaget Solidaritet, 2200 København N    /    Læst af 9635