Forbryderalbum

 

Regeringspolitik
De ansvarlige politikere

Anders Fogh Rasmussen (V)
Læs videre »»Per Stig Møller (K)
Læs videre »»Bertel Haarder (V)
Læs videre »»Hans Christian Schmidt (V)
Læs videre »»   


Danmark som paria stat

Danmarks anseelse i udlandet har lidt alvorlig skade under VKO regeringen 2001-05. Det startede allerede før indsættelsen af regeringen, hvor specielt de andre europæiske lande reagerede med forfærdelse over, at fremmedfjendtlige partier havde vundet valget.

Det var baggrunden for, at udenrigsminister Per Stig Møller kom i skarp krydsild i BBC programmet Hard Talk, allerede i januar 2002 (se programmet: Hard Talk).

Menneskerettighedsorganisationer, FN og Europarådets Menneskerettighedskommissær har kritiseret den racistiske danske flygtninge- og indvandrerlovgivning og udtrykt alvorlig bekymring over den stigende fremmedfjendtlighed i Danmark. Regeringens ministre med "integrationsminister" Bertel Haarder har været arrogant og fornærmet afvisende overfor den internationale kritik. Læs også: Statsracisme.

Krigsforbrydelser

I efteråret 2002 erklærede regeringen, at den "ville følge FN sporet" i spørgsmålet om afvæbning af Irak. Regeringen valgte dog kun at følge sporet så langt, så FN ikke ville give USA tilladelse til at angribe Irak. I strid med FN's charter der udtrykkeligt forbyder angrebskrig og i strid med folkeretten tilsluttede Danmark sig derefter USA's angrebskrig. Anders Fogh Rasmussen gav i marts 2003 8 argumenter for at Danmark skulle gå i krig. Han sendte Danmark i krig på det snævrest mulige flertal, og siden er argumenterne et for et faldet til jorden som løgne, og det har kunnet påvises, at Anders Fogh Rasmussen og Per Stig Møller vidste at de løj overfor Folketinget, da de ville sende Danmark i krig.

I dag deltager Danmark i en ulovlig besættelse af Irak og har som del af besættelsesmagten et medansvar for de 100.000 civile irakere der er dræbt siden invasionen blev indledt i marts 2003 (iflg. det ansete britiske lægetidsskrift The Lancet); et medansvar for de fortsatte torturskandaler; og et ansvar for at Danmark i dag er et farligere land at leve i, som følge af den danske krigsdeltagelse. Besættelsen har nemlig ikke reduceret den internationale terrorisme, og som attentatet i marts 2004 mod tog i Madrid viste, retter terroren sig i dag især mod de krigsførende lande. Læs også: Krigsforbrydelser.

Global forurening

Regeringen valgte i 2003 at følge anbefalingen fra det skandaleomsuste "Institut for Miljøvurdering": ikke at reducere udslippene af CO2 men at købe sig til øget forurening. I stedet for at være med til at løse de globale miljøproblemer bidrager Danmark i dag til at gøre problemerne større. Læs også: Mere forurening for pengene.


Sidst opdateret: 2005-01-25

Forlaget Solidaritet, 2200 København N    /    Læst af 15120